Op de boerderij liedje

02.03.2019
Auteur: Sharmaine

Maar dat eet hij niet zo graag. Klik op de plaat voor een grote afbeelding op A3 formaat. Alle paarden en veulentjes kleuters lopen daarom snel bij hem vandaan.

Eén is het paard, de ander is de berijder. Wij kunnen dat heel goed hoor! Spel vier is een memory. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen. De kinderen verzamelen de kaartjes van hun spelbord, maar moeten daarbij wel goed opletten dat ze de goede koe en de goede geit en de andere juiste dieren gebruiken.

We leerden ook een liedje van de boerderij, eerst goed luisteren en daarna dat dier laten horen, op de boerderij liedje. De groene en paarse route kun je combineren. De gele en oranje route is om de juiste schaduw bij het juiste kuiken te zoeken. Kleurplaten voor kleuters, thema boerderij.

Wij kunnen dat heel goed hoor.

Het eerste spel is een dierenlotto. Of naar een vakje waar ze er 1 meer of minder zien enz.

Meer lesmateriaal

Klik op de plaat voor een grote afbeelding op A3 formaat. De blauwe route oefent de logische volgorde. Bij het tweede spel zijn we in de schaapskooi waar lammetjes geboren zijn. Vrijdag bracht de juf een magneetbord mee, ze had ook puzzels van dieren. De kaartjes worden ondersteboven gelegd en om de beurt proberen de kinderen twee dezelfde kaartjes om te draaien. We zagen kippen, koetjes, paardje… en we mochten eens op de tractor zitten!

Na de speeltijd vertelde de juf een kort verhaaltje met een koe-knuffel, stro en hooi.

De kinderen komen tijdens het spel hoeveel mb is een youtube filmpje letters. Het eerste spel is een dierenlotto. In  de namiddag speelden we verder met de boerderij en de boerderijdieren!

De kaartjes worden ondersteboven gelegd en om de beurt proberen de kinderen twee dezelfde kaartjes om te draaien. Klimmen en klauteren, de kop van het varken aan de staart van het paard…. Die probeerde ze te maken, daar houden we van, always have a bond, stel je de vorm van het object en dat op de boerderij liedje aanpassen aan het onderwerp dat de schaduw wordt op vervormen.

Gerelateerde producten

En ja hoor, veel lachende gezichtjes te zien! De paarden kleuters moeten springen. Het was een hele hoge tractor, dus niet alle kindjes wilden erop.. Woordenschat en rijmen, thema boerderij   Verwerkingsmateriaal bij de nationale voorleesdagen ; We hebben er een geitje bij!

Wie kan zelfs over de hoogste hindernissen springen. Kleurplaten voor kleuters, thema boerderij. De andere kleuters zijn paarden die naar de keuring gaan. Verder kunnen de kinderen de Op de boerderij liedje ook laten lopen naar een vakje met meer of minder eieren.

Zoek evenveel eieren als kuikens.

In de peuterklas

Woordenschat en rijmen, thema boerderij   Verwerkingsmateriaal bij de nationale voorleesdagen ; We hebben er een geitje bij! De kaartjes worden ondersteboven gelegd en om de beurt proberen de kinderen twee dezelfde kaartjes om te draaien.

Er kan ook een hindernis parcours worden gemaakt. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek. Wij kunnen dat heel goed hoor!

Hij krijgt honger en zijn buikje begint de op de boerderij liedje, daarvoor geeft de juf een beetje hooi. Iedere keer krijgen ze een specifieke klassikale opdracht, op de boerderij liedje. De roze route oefent voorzetsels. En of meerdere knechten helpen de boer!

Wij kunnen dat heel goed hoor. Gymles thema paarden voor kleuters 1 Inleiding: In de namiddag keken we naar een verhaaltje van Jules: De groene en paarse route kun je combineren.

Er kan ook een hindernis parcours worden gemaakt.

Op de boerderij

Deze letters mogen ze doorkrassen op hun kraskaart. Er zijn op de mat verschillende routes. We begonnen ook aan een knutselwerkje, we stempelden of tekenden zelf vlekken op een koe, kleurden haar pootjes, uier, neus… en we kleefden ook wat hooi aan haar mondje, want dat eten ze graag hoor!

En of meerdere knechten helpen de boer. De kinderen verzamelen de kaartjes van hun spelbord, maar moeten daarbij wel goed opletten dat ze de goede koe en de goede geit en de andere juiste dieren gebruiken. Op de boerderij liedje roze route oefent voorzetsels.

De spel kan ook gespeeld worden met de getalkaarten.

 Ontdek ook...